Cele mai bune lupte de box din octombrie 2023 de Jevgenijs Aleksejevs

BCV -  The Tipster

BCV - The Tipster

Luna septembrie s-a dovedit a fi dezamăgitoare pentru mulți fani ai boxului, întrucât a venit cu puține surprize și confruntări unilaterale. Joy Joyce a suferit o a doua înfrângere devastatoare în fața lui Zhilei Zhang și acum este nevoit să se retragă în culise pentru a-și găsi calea înapoi.

În schimb, Big Bang Zhang își îndreaptă atenția către mari câștiguri, și deși o luptă potențială împotriva lui Tyson Fury pare puțin probabilă în viitorul imediat, după zvonurile că britanicul a acceptat condițiile lui Oleksandr Usyk, el ar putea să privească cu ochi buni o confruntare cu Daniel Dubois. Dubois a pierdut într-un mod controversat în fața lui Usyk în luna august, și o luptă între cei doi ar putea avea sens pentru amândoi.

Între timp, Canelo Alvarez și-a continuat afacerea ca de obicei, astfel încât senzația mexicană l-a bătut pe Jermell Charlo, dărâmându-l în runda a șaptea și câștigând o decizie unanimă la puncte. După luptă, el a declarat triumfător presei: "Sunt cel mai bun. Cine e mai bun? Nimeni nu-l poate învinge pe acest Canelo,", fiind într-adevăr dificil să argumentezi împotriva acestui fapt.

Va ceda el provocărilor constante ale lui Terence Crawford? Este David Benavidez, preferatul cunoscătorilor de box, un adversar probabil în viitor? Oricare ar fi alegerea, aceștia trebuie să lupte ca niciodată înainte pentru a putea învinge puternica mașinărie de 33 de ani!

Care sunt cele mai tari trei lupte din octombrie? Am discutat cu ambasadorul nostru MightyTips, Jevgenijs “Uraganul” Aleksejevs - boxerul profesionist, pentru a obține părerea sa despre confruntarea dominantă a anului. În plus, vă oferim sfaturi gratuite de pariere sportivă pentru alte două lupte interesante.

28 octombrie 2023: Tyson Fury vs. Francis Ngannou

28 octombrie 2023: Tyson Fury vs. Francis Ngannou

Locație: Riyadh, Arabia Saudită

Record Fury: 33-0-1 (24 de knockdown-uri)

Record Ngannou (UFC): 17-3-0 (12 de knockdown-uri)

Cote: Fury (1.14 favorit) Ngannou (8.5)

Există numeroase controverse dacă această luptă va avea loc. Mulți observatori ai boxului, inclusiv foști campioni precum Carl Froch și fostul rival al lui Fury, Deontay Wilder, consideră această confruntare un spectacol inutil. Ar prefera să-l vadă pe acest luptător de categorie grea confruntându-se cu Anthony Joshua sau Oleksandr Usyk.

Cu toate acestea, Fury are un argument atunci când spune că își "pune totul pe masă." Chiar dacă nu este în joc niciun titlu, reputația sa ar putea fi distrusă dacă Ngannou reușește să câștige.

El a declarat recent într-un interviu cu Rio Ferdinand la TNT Sports:

El [Ngannou] este un luptător cu pumni explozivi în ambele mâini. El este înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness ca cel mai puternic pugilist care a lovit vreodată, așa că există un risc ridicat. Și, de asemenea, cel mai mare risc dintre toate este să lupți cu un luptător MMA, iar eu sunt campionul mondial la categoria grea. Ce se întâmplă dacă mă învinge?

Cu toate protestele sale și un aer de disperare în a construi anticipația pentru această luptă, este greu de crezut că Fury ar putea pierde. El a dominat categoria grea timp de aproape zece ani și îl poate învinge pe Ngannou. Cu toate acestea, nu veți găsi o valoare prea mare în ceea ce privește parierea pe el. Nici măcar cele mai bune aplicații de pariere sportivă nu împing cota lui peste 1.14.

Verdictul Uraganului:

Predicția mea pentru această luptă este neechivocă - Tyson Fury va câștiga prin knockout. De fapt, îl va devora metaforic pe Francis Ngannou. Francis Ngannou este, fără îndoială, un luptător puternic, dar experiența sa în lupte lungi sub regulile clasice ale boxului este destul de limitată. Tyson Fury este un pugilist foarte neobișnuit și greu de prezis, chiar și pentru cei mai de seamă adversari. În cele din urmă, al treilea motiv pentru care sunt sigur de victoria lui Fury este că nu ar fi acceptat provocarea fără a fi el însuși sigur de victoria sa.

Predicție: Tyson Fury prin knockout.

21 octombrie 2023: Jack Catterall vs. Jorge Linares

 21 octombrie 2023: Jack Catterall vs. Jorge Linares

Locație: M&S Bank Arena din Liverpool

Record Catterall: 27-1 (13 knockdown-uri)

Record Linares: 47-8 (29 knockdown-uri)

Cote: Catterall (1.10 favorit) Linares (7.0)

Poate i se iartă lui Catterall sentimentul amar în legătură cu boxul, lancastrianul fiind învins în mod controversat de scoțianul Josh Taylor printr-o decizie împărțită în luna februarie, o decizie care a fost întâmpinată cu râs larg de majoritatea privitorilor. Acesta l-a doborât pe Tartan Spartan pentru prima dată în cariera sa profesională și a dominat, în general, lupta.

La întoarcerea sa în ring în luna mai, el a dominat lupta împotriva luptătorului american Darragh Foley, dărâmându-l de două ori într-o luptă unilaterală. Lumea voia o revanșă pentru a lămuri lucrurile, însă Catterall și fanii săi mai trebuie să aștepte. În schimb, el trebuie să înfrunte unul dintre cei mai experimentați și legendari luptători din sport, Jorge Linares.

Cu toate cele trei înfrângeri consecutive, acest veteran încă se mai păstrează în viață. Este o luptă riscantă pentru Catterall, dar o victorie ar putea să-i asigure o revanșă cu Taylor. Va reuși, în cele din urmă, să o scoată la capăt.

Predicție: Catterral câștigă prin decizie

Jucătorii pot paria pe oricare dintre predicțiile noastre prin aplicațiile noastre recomandate pentru pariere sportivă. Pentru mai multe informații, sau dacă doriți să pariați la case de pariuri online la MightyTips România verificați platforma oficială MightyTips.ro.

De asemenea, puteți urmări îndeaproape activitatea boxerului @ealekseev pe Instagram și YouTube pentru cele mai noi actualizări despre cariera sa. Totodată, pentru cerințe de afaceri, contactați managerul său la adresa maria.gritsak@mightytips.com.